Vacature coördinator

Vacature coördinator

Vluchtelingenwerkgroep Wijk bij Duurstede is op zoek naar een coördinator voor 16-32 uur/week.

Stichting Vluchtelingenwerkgroep Wijk bij Duurstede is namens de gemeente Wijk bij Duurstede verantwoordelijk voor de maatschappelijke begeleiding van statushouders die aan de gemeente Wijk bij Duurstede zijn toegewezen. Inmiddels begeleiden we daarnaast de Oekraïense ontheemden in hun (tijdelijke) nieuwe leven in Wijk bij Duurstede.

 Met de asielproblematiek die thans in Nederland speelt, bewegen wij ons in een dynamische en tegelijkertijd uitdagende omgeving, waarin we als team adequaat moeten opereren. De stichting bestaat uit een uitvoerend bestuur en het bureau, waarin de betaalde krachten en vrijwilligers werkzaam zijn.

Over de rol van coördinator

De coördinator is binnen Stichting Vluchtelingenwerkgroep Wijk bij Duurstede verantwoordelijk voor het dagelijkse reilen en zeilen binnen de werkgroep. Hij/Zij stuurt daarbij zowel andere betaalde krachten, als de vrijwilligers binnen onze stichting aan. Uitgangspunt voor de werkzaamheden zijn de uitvoeringsovereenkomst met de gemeente Wijk bij Duurstede en het strategisch beleid van de stichting dat iedere vier jaar wordt vastgesteld.

 Als coördinator ben je dan ook de stuwende kracht achter de maatschappelijke begeleiding. Dat betekent dat je de vrijwilligers faciliteert in de uitvoering van hun werkzaamheden.

 Wat wij vragen

  • HBO-denk- en werkniveau
  • Goede contactuele eigenschappen
  • Zelfstandig en assertief, wij rekenen op jouw mening!
  • Een goede kennis van relevante wet- en regelgeving
  • Leidinggevende ervaring
  • Ervaring in het werken met vrijwilligers
  • Goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden
  • Affiniteit met de doelgroep

 

Wat wij bieden

Wij bieden een leuke, uitdagende en dynamische werkomgeving, met veel autonomie. De functie wordt beloond in overeenstemming met de CAO Welzijn en maatschappelijke dienstverlening schaal 10.

 Wil je een meer gedetailleerd functieprofiel ontvangen? Dat kan, neem dan contact op met onze voorzitter, mevrouw Heidi Hamers (heidi.hamers@connexe.nl).

 

Doelstelling en missie

Stichting Vluchtelingenwerkgroep Wijk bij Duurstede heeft als primaire doelstelling:

Het zich op basis van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens inzetten voor de bescherming van vluchtelingen in de gemeente Wijk bij Duurstede door persoonlijke steun en belangenbehartiging bij hun toelating, opvang en maatschappelijke participatie.
Het verrichten van alle verdere handelingen die met het vorenstaande in de ruimste zin verband houden of daartoe bevorderlijk kunnen zijn.

ONZE MISSIE
De primaire doelstelling van deze groep is “Vluchtelingen toerusten om zelfstandig hun leven in te kunnen richten”. Vanuit dat perspectief wordt ook het dagelijkse werk ingericht.