Vacature assistent coördinator

Vacature assistent coördinator

Vluchtelingenwerkgroep Wijk bij Duurstede is op zoek naar een assistent coördinator voor 16 uur/week De Stichting Vluchtelingenwerkgroep Wijk bij Duurstede is een vrijwilligersorganisatie die zich bezig houdt met de belangenbehartiging en begeleiding van vluchtelingen met verblijfsstatus in de gemeente Wijk bij Duurstede. Er werken ruim 15 vrijwilligers en 2 beroepskrachten die de nieuwkomers begeleiden bij de eerste stappen in hun nieuw bestaan. De Stichting werkt in opdracht van en met subsidie van de gemeente Wijk bij Duurstede. Naast de reguliere statushouders (cliënten) worden er momenteel Oekraïense vluchtelingen begeleid die tijdelijk in Nederland verblijven. De assistent coördinator heeft de volgende taken:

 • Ondersteunt het werk van de vrijwilligers en van de coördinator
 • Bereidt mede de aankomst van nieuwe cliënten voor
 • Voert ondersteunende taken ten behoeve van (spreekuur-)cliënten uit
 • Vervangt bij afwezigheid de coördinator
 • Onderhoudt externe contacten met ketenpartners

Profiel:

 • Opleiding HBO Social Work of SJD
 • Affiniteit en/of ervaring met het werken met vluchtelingen
 • Ervaring als werkbegeleider of in een vergelijkbare functie strekt tot aanbeveling
 • Aantoonbaar goede communicatieve en coachende vaardigheden
 • Oplossingsgericht, flexibel en stressbestendig
 • HBO werk- en denkniveau

Aanstelling volgens CAO Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening in salarisschaal 7. Er bestaat de mogelijkheid om bij geschiktheid in 2024 door te groeien naar de functie coördinator. Bij deze functie ligt de leiding van de vrijwilligers en het aanspreekpunt voor de ketenpartners, omvang: 18 – 32 uur/week, salarisschaal 8. Reacties graag naar info@vwwbd.nl Informatie: Liesbeth de With (coördinator) 06-53603118; vanaf 16-6-2022 Heidi Hamers (voorzitter) 06-11109174den aan de Steenstraat 14 in Wijk bij Duurstede

en is geopend van maandag tot en met donderdag tussen 9 en 12 uur.

Voor vragen: bel 0343-533614 of mail info@vwwbd.nl

 

 

Doelstelling en missie

Stichting Vluchtelingenwerkgroep Wijk bij Duurstede heeft als primaire doelstelling:

Het zich op basis van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens inzetten voor de bescherming van vluchtelingen in de gemeente Wijk bij Duurstede door persoonlijke steun en belangenbehartiging bij hun toelating, opvang en maatschappelijke participatie.
Het verrichten van alle verdere handelingen die met het vorenstaande in de ruimste zin verband houden of daartoe bevorderlijk kunnen zijn.

ONZE MISSIE
De primaire doelstelling van deze groep is “Vluchtelingen toerusten om zelfstandig hun leven in te kunnen richten”. Vanuit dat perspectief wordt ook het dagelijkse werk ingericht.